З окупованої Луганщини вдалося повернути підлітка, якого росіяни відправили до притулку

Дата: 08 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На підконтрольну Україні територію з тимчасово окупованого армією РФ Луганська вдалося повернути 14-річного юнака.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Мінреінтеграції

“У квітні цього року до Мінреінтеграції звернулась Анастасія з проханням допомогти повернути з тимчасово окупованої території Луганщини її 14-річного брата Павла. Свого часу вона переїхала з Лисичанська до Дніпра. Брат залишився на тимчасово окупованій території. Так трапилося, що нещодавно хлопець став круглим сиротою. Його помістили в притулок у Луганську“, – йдеться в повідомленні.

Анастасія дізналася, що брат перебуває в притулку, і вирішила його забрати. Опіку вона оформила за спрощеною процедурою, яка діє в Україні на період воєнного стану.

Днями Анастасія і Павло разом повернулися на підконтрольну Україні територію. Загалом увесь процес повернення зайняв близько місяця.

У Мінреінтеграції подякували громадській спілці “Українська мережа за права дитини” за сприяння в поверненні ще однієї української дитини, а також нагадали: “Якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48″.

Нагадаємо, наприкінці травня 17-річного юнака, депортованого росіянами з тимчасово захопленого Маріуполя, вдалося повернути на підконтрольну Україні територію.

Раніше ZMINA повідомляла, що під час війни на Сході України, а згодом і повномасштабного вторгнення росіяни перемістили з тимчасово окупованих територій до РФ велику кількість українських дітей. Правозахисники стверджують, що Росія неодноразово порушувала інтереси депортованих дітей, а також заперечувала їхні права на ідентичність, сімʼю та об’єднання з нею, освіту, доступ до інформації тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter