З окупації вдалося повернути ще двох підлітків

Дата: 18 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

На підконтрольну уряду України територію з окупованої Херсонщини повернули ще двох підлітків – 17-річну дівчину та 16-річного хлопця.

Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Фото: Pexels

Ці діти позбавлені батьківського піклування.

Зараз вони перебувають у безпеці й отримують необхідну медичну та психологічну допомогу.

Над виїздом дітей працювала благодійна організація Save Ukraine, обласні органи опіки та піклування і служби у справах дітей.

За словами Прокудіна, тільки з початку цього року вдалося врятувати з тимчасово окупованої Херсонщини 61 дитину.

Нагадаємо, що напередодні організація Save Ukraine повернула з російської окупації шістьох українських дітей разом з їхніми родинами. Дві родини виїхали з окупованих громад Херсонщини.

Тоді, станом на 17 квітня, Save Ukraine вдалося повернути до України з Росії та тимчасово окупованих територій 290 дітей.

Крім того, з тимчасово окупованої частини Запорізької області повернули й п’ятирічного хлопчика, який майже два роки перебував на захопленій росіянами території та не бачився з батьками.

У Мінреінтеграції розповіли, що мама дитини звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції 15−48. Представники відомства розробили план дій та маршрут повернення, і хлопчика вдалося вивезти на територію, підконтрольну Україні. У травні Максим відзначить свій шостий день народження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter