З окупації вдалося повернути хлопчика, який майже два роки не бачив батьків

Дата: 17 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої частини Запорізької області повернули п’ятирічного хлопчика, який майже два роки перебував на захопленій росіянами території і не бачився з батьками.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ілюстративне зображення. Фото: news.online.ua

“Хлопчик перебував у бабусі з дідусем у Запорізькій області. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, село, де вони мешкали, потрапило в окупацію. Забрати дитину батьки не встигли”, – йдеться в повідомленні.

Два роки Максим прожив в окупації. З міркувань безпеки батьки не наважувалися їхати по нього в Запорізьку область. Бабуся також боялася вивозити онука, адже майже в кожному селі розташовані численні російські блокпости.

У міністерстві розповіли, що мама дитини звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції 15−48. Представники відомства розробили план дій та маршрут повернення, і хлопчика вдалося вивезти на територію, підконтрольну Україні. У травні Максим відзначить свій шостий день народження.

Нагадаємо, організація Save Ukraine повернула з російської окупації ще шістьох українських дітей разом з їхніми родинами. Дві родини виїхали з окупованих громад Херсонщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter