З наступного тижня учнів 5–11 класів у Львові відправлять на дистанційку

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

З 18 жовтня у Львові на тиждень учнів 5–11 класів переведуть на дистанційне навчання.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий

Фото: Ivan Aleksic/Unsplash

Тиждень дистанційного навчання почнеться перед тижнем осінніх канікул, а тому влада таким чином хоче розірвали хвилю захворюваності. 

“На жаль, ми спостерігаємо динаміку поширення коронавірусу у Львові, в Україні… Діти 1–4 класів продовжують ходити до школи, а малюки – до дитячих садочків. На час дистанційного навчання припиняється робота позашкілля”, – розповів Садовий. 

Міська влада також планує прийняти рішення щодо обов’язкової вакцинації працівників закладів торгівлі та харчування, а згодом дозволити ходити до цих закладів лише людям з сертифікатами вакцинації, або з довідкою про негативний ПЛР-тест.

“Це не буде запроваджено у Львові в найближчі дні, бо рівень вакцинації значно менший ніж в інших країнах. Станом на сьогодні десь третина населення нашого міста вже провакцинована”, – запевнив очільник міста. 

В Україні після посилення карантину понад 3,3 тисячі шкіл, за даними заступниці міністра освіти Віри Рогової, змушені були перейти на дистанційну форму навчання. Як свідчать соціологічні опитування, понад половину українських школярів негативно оцінюють дистанційку. 

Нагадаємо, що загалом після закриття шкіл на карантин у світі 463 мільйони дітей не змогли отримати доступу до дистанційного навчання. Освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter