З лікарні на півночі Сектора Гази евакуювали понад 30 немовлят

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Палестинське товариство Червоного Півмісяця поінформувало про евакуацію з лікарні Аль-Шифа на півночі Сектора Гази 31 недоношеної дитини.

Про це повідомляє CNN.

Джерело: twitter.com/DrTedros

Як зазначається, загалом 31 новонародженого евакуювали з лікарні Аль-Шифа на півночі Сектора Гази разом із шістьма медичними працівниками та 10 членами сімей співробітників. Це підтвердив і генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейєсус.

На X він написав, що “дуже хворих” немовлят доставили до пологового будинку Емірейтс у Рафаху, на півдні Сектора Гази, де “вони отримують невідкладну допомогу у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

Видання пише, що дітей евакуювали бригади швидкої допомоги, які працювали спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Управлінням ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА).

Міністерство охорони здоров’я Сектора Гази, яке підпорядковане ХАМАСу, підтвердило евакуацію 30 немовлят.

Водночас ВООЗ раніше заявляла про 32 новонароджених, які перебували в Аль-Шифі.

За даними членів місії, в Аль-Шифі залишилося 25 медичних працівників та 291 пацієнт. За словами Гебрейєсуса, в майбутньому плануються місії для транспортування решти пацієнтів і медичного персоналу з цієї лікарні.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що погодилися з проханням директора лікарні Аль-Шифа, що жителі Сектора Гази, які бажають евакуюватися, можуть зробити це “безпечним маршрутом”. Медичний персонал залишається з пацієнтами, які не можуть евакуюватися, а ЦАХАЛ надає лікарні їжу, воду і гуманітарну допомогу, йдеться у заяві.

Нагадаємо, за даними армії оборони Ізраїлю, командний центр ХАМАСу, ймовірно, утримував заручників під дитячою лікарнею в Секторі Гази. Речник ЦАХАЛу звинуватив палестинців у використанні медичних закладів як знаряддя війни та оприлюднив відео з підвалу лікарні Рантісі, на якому видно схованку зі зброєю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter