ХАМАС використовував дитячу лікарню для переховування зброї та утримання заручників – ЦАХАЛ

Дата: 14 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

За даними армії оборони Ізраїлю, командний центр ХАМАС, ймовірно, утримував заручників під дитячою лікарнею в секторі Газа. Речник ЦАХАЛ звинуватив палестинців у використанні медичних закладів як знаряддя війни та оприлюднив відео з підвалу лікарні Рантісі, на якому видно схованку зі зброєю.

Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Фото: Israel Defense Forces

Так, речник ЦАХАЛ контрадмірал Даніель Хагарі подав докази того, що ХАМАС використовує дитячу лікарню Рантісі в секторі Газа як командно-контрольний центр. Серед зброї, знайденої в підвалі лікарні, були жилети смертників, гранати, штурмові гвинтівки АК-47, вибухові пристрої та РПГ. 

Крім того, там був мотоцикл, який палестинці, ймовірно, використовували для перевезення заручників до Гази. Також ізраїльські військові виявили імпровізовані ванні кімнати, кухню і вентиляційні труби.

В одній з кімнат, обладнаній під вітальню, на кахельній стіні висіли штори, а також календар чергувань починаючи із 7 жовтня, тобто з того дня, коли ХАМАС напав на Ізраїль. Тоді бойовики вбили близько 1200 людей і взяли в заручники близько 240.

У сусідній кімнаті стояв стілець з жіночим халатом і мотузкою біля однієї з ніжок. За словами Хагарі, це свідчить про те, що людей там звʼязували.

Біля стільця стояла дитяча пляшечка, а на підлозі були підгузки.

За словами контрадмірала, Ізраїль продовжує зʼясовувати, чи справді в тому місці утримувалися заручники. Наразі туди скерували групи судмедекспертів.

Раніше ZMINA писала, що напередодні Європейський Союз знову закликав негайно призупинити бойові дії між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Газа та створити гуманітарні коридори, а також закликав ХАМАС звільнити заручників.

Нагадаємо, що після загострення конфлікту між Ізраїлем та терористами ХАМАС у секторі Газа загинули приблизно 9500 цивільних, а в Ізраїлі  близько 1400 людей, крім того, тисячі отримали поранення. Водночас у заручниках ХАМАС досі перебувають близько 200 осіб.

Також у секторі Газа за цей час загинули 88 співробітників агентства ООН. Це найбільші втрати, яких організація зазнала в межах однієї війни чи військового конфлікту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter