З кінця лютого росіяни примусово депортували з України понад 307 тисяч дітей – дані РФ

Дата: 19 Червня 2022
A+ A- Підписатися
З початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну і станом на 18 червня росіяни незаконно вивезли до Росії понад 1,9 мільйона українців, з них понад 307 тисяч дітей.
 
Про це повідомляє російський “Інтерфакс” із посиланням на начальника національного центру управління оборони РФ Михайла Мізінцева.
 
Фото: AP

За минулу добу, 18 червня, з України та територій так званих “ЛНР” та “ДНР” окупанти без погодження з українською стороною вивезли 29 733 людини, зокрема 3 502 дітей.

Загалом з початку повномасштабної війни проти України, згідно з даними посадовця, до Росії незаконно вивезли 1 936 911 українців, з яких 307 423 дитини.

Росіяни також заявляють, що нібито отримали понад 2,7 млн звернень від охочих переїхати до Росії з понад 2 тисячі населених пунктів України.

За даними уповноваженої президента України з прав дітей та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, Росія незаконно депортувала або перевезла на окуповані території 181 тисячу українських дітей.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на 14 червня до України вдалося повернути вже декілька десятків дітей, яких російські військові депортували на територію РФ. 

Нагадаємо, що Україна вимагає від світу реакції на спробу Росії легалізувати викрадення дітей-сиріт з України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter