З кінця лютого минулого року у Берліні зафіксували в 2,5 більше нападів на українців ніж на інших емігрантів

Дата: 01 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Поліцейська статистика свідчить, що у Берліні з кінця лютого 2022 року по березень 2023 зареєстрували 3250 злочинів проти українців. Найчастіше це тілесні ушкодження та погрози.

Відповідну інформацію оприлюднив Альянс українських організацій.

Джерело: dpa

Катрін Вален, депутатка берлінського парламенту від партії “Зелених” на прохання Альянсу зробила запит щодо нападів на українців у Берліні, які були скоєні з 24 лютого.

За даними правоохоронців, нападів з тілесними ушкодженнями щодо українців у 2,5 раза більше, ніж проти інших груп.

Висока кількість злочинів особливо в районах Мітте (640) та Шарлоттенбург-Вільмерсдорф (484).

Ми не знаємо цього, але маємо підстави вважати, що йдеться про злочини на ґрунті ненависті. Альянс Українських Організацій буде робити і надалі тиск на політичні установи в Берліні та Німеччині для забезпечення більшої безпеки щодо людей з України, розслідування цих випадків та їх попередження в майбутньому“, — зазначили  в організації.

Поліція змогла встановити особи підозрюваних або ймовірних злочинців у близько 1200 з 3250 зареєстрованих злочинів. Найчастіше це були тілесні ушкодження (575), погрози (187) та образи (86). Лише 23 розслідування завершилися обвинуваченнями в суді

Правоохоронці не надали інформацію, чи є ці напади політично вмотивовані.

Нагадаємо, на початку березня поточного року, у німецькому місті Франкфурт-на-Майні охоронець готелю побив українського військового, який приїхав на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар у формі ЗСУ.

Раніше ZMINA повідомляла, що у столиці Німеччини Берліні троє російськомовних чоловіків почали ображати лайкою, а потім напали на двох жінок з України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter