З кінця лютого 2022 року на Донеччині через російські обстріли зруйновані або пошкоджені понад 40 000 будинків

Дата: 27 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Від початку повномасштабної війни з РФ на Донеччині окупанти зруйнували або пошкодили понад 40 000 будинків, більшість з них – приватні домогосподарства. Власники усіх таких будинків чи квартир можуть звернутися за отриманням компенсації від держави за програмою “єВідновлення”.
 
Про це повідомили в пресслужбі Донецької ОВА.
 
Наслідки російських обстрілів на Донеччині

Зазначається, що загальна кількість пошкодженого та зруйнованого житла в Донецькій області складає 40 976 будинків. Серед них 4184 багатоквартирних будинки та 36792 – приватні.

“З моменту запуску програми “єВідновлення” у травні 2023 року жителі Донеччини подали 10 157 заяв на отримання державної допомоги на відновлення пошкодженого житла. Відповідні комісії прийняли 6586 позитивних рішень. Заборгованість держави перед людьми, які подали на відшкодування за пошкоджене житло, складає 78,8 млн грн. Але є сподівання, що всі суми будуть виплачені”,–  зауважила Лариса Гусева, заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА.

Наслідки російських обстрілів на Донеччині

За словами посадовиці ще 239 заяв були протерміновані. Це означає, що через велике навантаження або безпекову ситуацію комісія не встигає виїхати на обстеження пошкодженого житла. Розгляд заявки призупиняють, але це не означає, що ці заяви залишать без розгляду. Коли настане можливість, комісія зробить обстеження та прийме відповідне рішення.

Гусева також додала, що через програму “єВідновлення” жителі Донеччини подали 4874 заявки. Прийняті 955 позитивних рішень на загальну суму 1,5 мільярда гривень. Протерміновані 1125 заяв, рішення по яких обов’язково приймуть.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи, чиє житло постраждало через російську агресію, матимуть пріоритет в отриманні компенсації за програмою “єВідновлення”. Крім того, в Україні проведуть інвентаризацію нерухомості для розміщення ВПО.

Раніше ZMINA повідомляла, що за рік через комплексну програму “єВідновлення” 57 тисяч українців відбудували чи придбали нове житло. Найбільше заявок надсилають жителі Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської, а також Чернігівської та Херсонської областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter