З кінця лютого 2022 року дипустанови видали посвідчення на повернення майже 20 тисячам українців

Дата: 05 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабної війни з РФ закордонні дипломатичні установи видали майже 20 тисячам українців посвідчення на повернення додому.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій із посиланням на дані МЗС.

Протягом 2022–2023 років закордонні дипломатичні установи (ЗДУ) загалом видали громадянам України 19 692 посвідчення на повернення в Україну. З них 12 263 були видані торік і ще 7429 – у поточному році“, йдеться в дописі.

Як пишуть у міністерстві, в межах роботи координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян з тимчасово окупованих територій здійснюється напрацювання змін, які розширять повноваження закордонних дипустанов під час оформлення посвідчень на повернення в Україну.

Планується, що такі установи зможуть проводити віддалену ідентифікацію особи заявника шляхом відеозв’язку.

Допомога у поверненні на Батьківщину громадян, які опинилися за межами країни без документів, залишається у фокусі уваги коордштабу“, – акцентували в Мінреінтеграції.

Нагадаємо, близько ста українців щодня перетинають кордон у напрямку пункту пропуску “Покровка” у Сумській області. Далі прикордонники перевозять людей від кордону в безпечніше місце, оскільки Росія будь-якої миті може здійснити обстріл на цьому напрямку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter