З Енергодара проведуть евакуацію мешканців

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У середу, 9 березня, з Енергодара на Запоріжжі має запрацювати гуманітарний коридор для евакуації мирних жителів. 

Про це повідомив очільник міста Дмитро Орлов

Енергодар. Фото: вікіпедія

Гуманітарний коридор організували під егідою Червоного Хреста. Орлов зазначив, що до міста спочатку мають доправити інсулін, деякі медикаменти та сухі продути, а після цього автобуси заберуть мешканців, які хочуть евакуюватись.

Місцем збору для евакуації визначили ділянку дороги на вулиці Курчатова, від “червоного” будинку до набережної в бік прогулянкового каналу.

“Збір мешканців міста та жителів сусідніх сіл орієнтовно з 12.00 до 13.00! Із собою обов’язково мати документи!” – зазначив очільник міста. 

Окрім цього, також є можливість сформувати колону з особистого транспорту, якій дозволено йти слідом за автобусами.

“Усі автобуси та особистий транспорт повинні мати позначку в правому верхньому куті лобового скла у вигляді червоного хреста! Подбайте про це заздалегідь”, – наголосив Орлов. 

Сьогодні, 9 березня, евакуацію жителів мають провести не тільки в Енергодарі, але й в інших містах, що опинилися на межі гуманітарної катастрофи. За даними міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, нині погодили маршрути для жителів Сум, Маріуполя, Волновахи, Ізюму та Ворзеля, Бучі, Бородянки, Ірпеня й Гостомеля на Київщині. 

Нагадаємо, що російські окупанти тимчасово захопили Енергодар 5 березня. Під час оборони міста зазнав втрат особовий склад Нацгвардії, а на прощання з трьома загиблими захисниками 7 березня прийшли сотні містян. 

Нині в місті скрутна ситуація з харчами та зв’язком. Через це влада міста організує харчування для тих, хто потрапив у критичну ситуацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter