“З днем водія. Усіх”: МВС випустило антисексистські ролики про водійок

Дата: 29 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Напередодні Дня водія, що відзначається 31 жовтня, Міністерство внутрішніх справ опублікувало ролики, що розвінчують гендерні стереотипи щодо водійок.

Їх можна переглянути на офіційному каналі патрульної поліції у ютубі. 

На створення роликів, як розповіли автори, їх надихнули реальні коментарі сексистів у мережі, наприклад, про те, що головне завдання жінки бути на кухні, або ж про те, що “милим жінкам” слід залишити машини та зайнятись вихованням дітей та родиною.

“Для жінок є тільки одна машина і вона — пральна”. Це справжній коментар із соцмереж. Ви й самі, мабуть, бачили схожі. Мовляв, жінки кермують гірше за чоловіків. Але кому, як не патрульній поліції, знати, що це неправда”,наголошують патрульні. 

Героїнями трьох роликів стали старша інспекторка патрульної поліції Валентина Семенюк, дизайнерка одягу та автогонщиця Олена Іванова, а також менеджерка та мотогонщиця Ірина Надєєва. На мотоциклах та авто вони їздили навколо повітряних кульок, каструль та пральних машин. 

Кожен ролик закінчується словами: “З Днем водія. Усіх”.

Нагадаємо, що минулого року Україна на шість позицій піднялась у глобальному рейтингу гендерної рівності та опинилася на 59-й позиції, однак досі гендерна нерівність панує в країні. 

Понад половину українців погоджуються з тим, що є “жіночі “та “чоловічі “професії. Окрім цього, більше ніж 40% чоловіків вважають, що жінка повинна залишити свою оплачувану роботу, щоб більше часу проводити з родиною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter