З 2020 року в Україні кількість людей, які живуть у бідності, зросла на 1,8 мільйона осіб

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися
За останні чотири роки в Україні кількість людей, які живуть у бідності зросла на 1,8 мільйона осіб, що складає майже третину від загального населення країни.
 
Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані звіту Світового банку.
 
Джерело: pixabay.com

“Кількість українців, які живуть в бідності, з 2020 року зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% населення на тлі продовження російського вторгнення, що ослаблює національну економіку”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за підрахунками Світового банку, загалом близько 9 мільйонів українців зараз живуть у бідності.

Видання зазначає, що зростання рівня бідності пов’язане зі зниженням працевлаштування, оскільки більш ніж п’ята частина дорослих, які до початку війни працювали, втратили роботу.

Водночас пенсії та інша соціальна допомога допомогли замінити дохід після втрати роботи серед вразливих груп.

У звіті також йдеться про те, що, попри російські обстріли, 85–92% українських лікарень досі повноцінно функціонують.

Також щонайменше 89% дітей віком 6–18 років продовжують навчання, хоча у регіонах, де найактивніше тривають бойові дії, 72% учнів відвідують заняття онлайн.

Окрім цього, звіт Світового банку вказує, що 97% пенсійних виплат та 85% трансферів іншої соціальної допомоги здійснюються в Україні вчасно.

Нагадаємо, у 2023 році в Організації Обʼєднаних Націй заявили, що до 2030 року можливо досягти лише 15% всіх поставлених цілей щодо покращення сталого розвитку.

За даними експертів організації, до 2030 року за межею бідності житимуть 575 мільйонів людей, 84 мільйони дітей не ходитимуть до школи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter