ООН заявила про неможливість перемогти крайню бідність на планеті до 2030 року

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Організації Обʼєднаних Націй заявили, що до 2030 року можливо досягти лише 15% всіх поставлених цілей щодо покращення сталого розвитку.

Про це йдеться в доповіді ООН, оприлюдненій 10 липня, пише “Бабель“.

Джерело: pixabay.com

Загалом організація поставила 140 конкретних цілей до 2030 року, проте з них вдасться втілити лише 21. У доповіді уточнили, що близько половини цільових показників помірно або серйозно відхиляються від плану. 

За основні цілі ООН ставила викорінення крайньої бідності, коли людині доводиться жити на суму менш ніж 2,15 долара на день, надання кожній дитині якісної початкової та середньої шкільної освіти, досягнення гендерної рівності, забезпечення всіх чистою водою, санітарією та доступом до енергії, боротьба зі зміною клімату тощо.

Загалом у доповіді уточнили, що 30% поставлених цілей залишилися без змін або погіршилися, зокрема щодо покращення ситуації з бідністю, голодом та змінами клімату.

За даними експертів організації, до 2030 року за межею бідності житимуть 575 мільйонів людей, 84 мільйони дітей не ходитимуть до школи.

Для досягнення гендерної рівності у світі знадобиться ще 286 років, наголосили в ООН.

В ООН зазначили, що зупинення розвитку сталося вперше за десятиліття. Причиною цього стали надзвичайна кліматична ситуація, війна в Україні, економічний спад та інші кризи.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що ООН підтвердила загибель 9 083 і поранення 15 779 цивільних в Україні з кінця лютого минулого року внаслідок повномасштабного вторгнення російської армії (дані за період із 24 лютого 2022 року до 18 червня 2023-го).

Від початку червня 2023 року в ООН зафіксували загибель 112 і поранення 445 цивільних в Україні. Найпоширенішою причиною загибелі людей були вибухова зброя з великою зоною ураження, зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетні й авіаудари (96%), а також міни та вибухонебезпечні предмети (4%).

Реальне число жертв є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримуванням, і багато повідомлень усе ще потребують підтвердження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter