В ООН підтвердили загибель більш як 9 тисяч людей в Україні від початку повномасштабної війни

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

ООН підтвердила загибель 9 083 і поранення 15 779 цивільних в Україні з кінця лютого минулого року внаслідок повномасштабного вторгнення російської армії. 

 Про це йдеться на сайті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Місце масового поховання людей поблизу Ізюма 

Як повідомляють в організації, такими є дані за період із 24 лютого 2022 року до 18 червня 2023-го.

Від початку червня 2023 року в ООН зафіксували загибель 112 і поранення 445 цивільних в Україні. Найпоширенішою причиною загибелі людей були вибухова зброя з великою зоною ураження, зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетні й авіаудари (96%), а також міни та вибухонебезпечні предмети (4%).

Як зазначається, реальне число жертв є значно вищим, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримуванням, і багато повідомлень усе ще потребують підтвердження.

Це стосується, наприклад, населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Лисичанськ, Попасна і Сєверодонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб“, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними Офісу генпрокурора, станом на березень поточного року внаслідок військової збройної агресії РФ проти України загинуло майже 10 тисяч цивільних осіб, понад 13 тисяч цивільних зазнали поранень. Понад 80 тисяч об’єктів цивільної інфраструктури зруйновані або пошкоджені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter