ЮНЕСКО відмовилася від проведення сесії в Росії

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

ЮНЕСКО задовольнила вимогу української сторони та відомовилася від проведення 45-ї сесії всесвітньої спадщини в російській Казані.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Джерело: ЮНЕСКО

Він уточнив, що очолюване ним міністерство отримало інформацію про позитивне рішення щодо вимоги України не проводити чергову сесію у Росії.

Ткаченко подякував представництву України в ЮНЕСКО та колегам — міністрам тих країн, які підтримали позицію нашої країни щодо країни-агресора.

Нагадаємо, що раніше 46 країн – учасниць ЮНЕСКО відмовились брати участь у 45-й сесії Комітету всесвітньої спадщини, поки його очолює Російська Федерація.

Сторони Конвенції про всесвітню спадщину 1972 року підписали відповідний відкритий лист через систематичне порушення Росією міжнародного гуманітарного права в Україні.

Міністерство культури та інформаційної політики України закликало ЮНЕСКО виключити РФ з лав організації через систематичне порушення з 2014 року міжнародного гуманітарного права та міжнародних конвенцій.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Мінкульт запустив сайт, щоб збирати докази воєнних злочинів щодо об’єктів культурної спадщини, які коять російські військові.

Нині в переліку понад 160 найменувань з Київщини, Харківщини, Сумщини, Чернігівщини, Донеччини, Луганщини, Дніпропетровщини та Херсонщини, однак деякі з цих фактів досі потребують підтвердження.

Для наочної демонстрації масштабів руйнації, Український культурний фонд запустив інтерактивну мапу культурних втрат

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter