Єврокомісія заявила про намір відмовитись від реклами в соцмережі Х через дезінформацію

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Відділ комунікацій Європейської комісії звернувся до виконавчих служб Євросоюзу із закликом припинити запуск реклами в соцмережі X (колишній Твіттер) через занепокоєння щодо поширення дезінформації.

Про це пише Politico з посиланням на внутрішній документ ЄК.

Фото з відкритих джерел

За даними видання, керівники служб отримали записку від заступниці головного речника ЄК Дани Спінант, в якій зазначено, що дезінформація на X, особливо щодо війни Ізраїлю та ХАМАСу, призвела до того, що комісія рекомендує призупинити розміщення реклами на цій платформі до подальших рішень із цього питання. Такі дії допоможуть уникнути ризику завдати шкоди репутації інституції, переконані в ЄК.

Водночас служби ЄС можуть використовувати X для комунікацій через численні профільні сторінки Єврокомісії. Але Спінант заявила, що департамент розгляне можливість використання альтернативних платформ, наприклад, ЛінкедІн, Інстаграм і Фейсбук для розміщення реклами.

Нагадаємо, що раніше в Єврокомісії соцмережу X назвали платформою з найбільшим відсотком дезінформації після купівлі її Маском.

Також ZMINA повідомляла про те, що Ілон Маск отримав попередження від ЄС через імовірну дезінформацію про напад ХАМАС на Ізраїль, включно з фейковими новинами та “переробленими старими зображеннями” в соцмережі X.

Попередження надійшло власнику Х у межах вимог Акта про цифрові послуги (DSA), що регулює контент у соцмережах у ЄС. Якщо Маск їх не виконає, йому загрожуватиме штраф у розмірі 6% його доходів від X або повне вимкнення електроенергії в Євросоюзі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter