Єврокомісія у 2023 році відзвітує про виконання Україною завдань для вступу до ЄС

Дата: 12 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Європейська комісія наступного року підготує звіт про виконання Україною завдань, визначених у межах затвердженої заявки про вступ до ЄС.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства ЄС Олівер Варгеї, презентуючи звіт Єврокомісії.

Фото: DW

Комісія звітуватиме про виконання кроків, визначених у висновках щодо відповідних заявок на членство, в межах чергового пакета розширення, до якого Україна, Молдова та Грузія будуть внесені з 2023 року.

Крім того, до кінця 2022 року Єврокомісія представить свої оцінки щодо спроможності трьох країн узяти на себе зобов’язання, пов’язані з членством у ЄС.

Єврокомісія наголосила, що російська агресія вкотре продемонструвала: перспектива членства в Європейському Союзі є міцним якорем не лише для процвітання, а й для миру та безпеки.

Як відомо, 23 червня Європейська рада схвалила рекомендації Єврокомісії надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до ЄС за умови здійснення кроків у низці сфер, а Грузії – після вирішення низки пріоритетних завдань.

Водночас Єврокомісія у висновку щодо відповідності України вимогам для держави-кандидата запропонувала, щоб ЄС мав право скасовувати цей статус у разі, якщо Україна порушить свої зобов’язання. 

Нагадаємо, що в липні спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що план роботи із законопроєктами розроблено, визначено, які з них мають ухвалити найближчим часом. Особливо це стосується семи побажань ЄК. За словами Стефанчука, ВР здійснює “організаційні структурні перетворення”, щоб ця діяльність була пришвидшеною і закони, які стосуються євроінтеграції, проходили так званим швидким треком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter