Деякі законопроєкти, яких вимагає Єврокомісія, можуть “викликати дискусію” – спікер ВР

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада України найближчим часом має намір ухвалити низку законопроєктів на виконання вимог Європейської комісії (ЄК) деякі з них можуть викликати дискусії.

Про це заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише “Українська правда”.

Джерело: ukranews.com

Він уточнив, що план роботи із законопроєктами розроблено, визначено, які з них мають ухвалити найближчим часом. Особливо це стосується семи побажань ЄК.

Зокрема, це законопроєкт, що стосується Конституційного Суду, – питань, пов’язаних з відмиванням коштів, “так званий FATF”. Водночас це питання, пов’язані із законами про деолігархізацію, про національні меншини, а також із законом про медіа, наголосив Стефанчук.

За словами Стефанчука, ВР здійснює “організаційні структурні перетворення”, щоб ця діяльність була пришвидшеною і закони, які стосуються євроінтеграції, проходили так званим швидким треком.

Спікер парламенту ВР зазначив, що до кінця року планується ухвалити всі законопроєкти, про які йдеться в переліку вимог ЄК.

“Серед них якихось таких, які б негативно впливали на життя пересічного громадянина, немає. Є ті, які можуть викликати дискусію, і це нормально”, – наголосив він.

На думку Стефанчука, “буде велика дискусія щодо закону про медіа, буде дискусія по закону про національні спільноти”.

“Але ми маємо просто закладати в них директиви ЄС, бо в нас є дороговказ на ці директиви, і вже вести нашу дискусію в межах тільки одного питання – відповідає чи не відповідає директивам ЄС. І тому тут знімаються будь-які інші бажання чи якісь інші впливи”, – підкреслив він.

Нагадаємо, що 23 червня лідери ЄС затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ. Документ ухвалили на підставі рекомендації ЄК, наданої 17 червня.

Європейська комісія оприлюднила перелік із семи вимог до України. У висновку щодо відповідності нашої країни вимогам для держави-кандидата ЄК запропонувала ЄС право скасовувати цей статус у разі, якщо Україна порушить свої зобов’язання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter