Єврокомісія планує позиватися до Угорщини через закон проти ЛГБТ

Дата: 16 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Європейська комісія вирішила подати до суду на Угорщину. Один з позовів стосується закону проти ЛГБТ, другий відмови продовжити ліцензію для мовника Klubradio, який критикує нинішню владу країни.

Про це повідомляє Reuters.

Президент Угорщини Віктор Орбан і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Європейська комісія вирішила подати на Угорщину до Суду ЄС через угорський закон, який дискримінує людей на підставі їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності”, зазначили в Брюсселі.

Другий позов до суду повʼязаний з відмовою Угорщини продовжити ліцензію мовника Klubradio. ЗМІ, в ефірі якого часто критикують політику уряду, припинило мовлення понад рік тому. Тепер Klubradio працює тільки онлайн.

Ми боремося з атаками на незалежні ЗМІ за допомогою всіх інструментів, які в нас є“, заявила єврокомісар з питань цінностей і прозорості Віра Юрова.

Міністр юстиції Угорщини Юдіт Варга вважає, що справа Klubradio не загрожує свободі ЗМІ, а позов Єврокомісії щодо закону про ЛГБТ є “безпідставним”.

Членство в ЄС жодним чином не впливає на право Угорщини самостійно приймати рішення щодо захисту дітей відповідно до своєї національної ідентичності“, сказала вона.

Нагадаємо, 15 червня 2021 року парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє обговорювати і поширювати в школах та серед дітей до 18 років інформацію на теми гомосексуальності чи зміни ґендеру. Також заборонені всі види реклами, в яких присутні гомосексуальні або трансгендерні люди. Критики законопроєкту наголошували, що ініціатива є дискримінаційною та порушує права ЛГБТ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter