ЄС запровадив санкції проти низки російських пропагандистських медіа

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Черговий, 11-й пакет антиросійських санкцій, ухвалений Євросоюзом 23 червня, містить пункт про заборону низки пропагандистських медіа.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури й інформаційної політики.

Джерело: Цензор.нет

Призупинено дії ліцензій на мовлення чергових п’яти медіаресурсів: RT Balkan, Oriental Review, Tsargrad, New Eastern Outlook і Katehon.

“Ці ЗМІ знаходяться під постійним контролем керівництва РФ та використовувалися для пропагандистських акцій, спрямованих на політичні партії, громадянське суспільство в ЄС та сусідніх країнах, шукачів притулку, російські етнічні меншини, гендерні меншини та функціонування демократичних інститутів в ЄС”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 11-й пакет санкцій ЄС проти Росії, крім обмежень для пропагандистських ЗМІ, містить обмеження на продаж і передачу чутливих технологій подвійного призначення країнам, що допомагають росіянам уникати обмежувальних заходів.

Попередній, 10-й пакет санкцій проти Росії в ЄС ухвалили пізно ввечері 24 лютого 2023 року. Обмежувальні заходи передбачають серед іншого жорсткіші обмеження на експорт до Росії продукції подвійного призначення та технологій, цільові обмежувальні заходи проти фізичних і юридичних осіб, які підтримують війну, поширюють пропаганду або постачають безпілотники, що використовуються Росією у війні, та заходи протидії російській дезінформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter