ЄС вимагає від Росії скасувати вирок шістьом фігурантам справи “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 14 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Європейський Союз висловив рішучий протест проти вироку російського суду шести фігурантам так званої справи “Хізб ут-Тахрір”.

Про це йдеться в заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби.

Загалом усі фігуранти справи дістали 78 років суворого режиму в російських в’язницях

У ЄС нагадали, що не визнають виконання російського законодавства на території окупованого півострова. 

“Європейський Союз не визнає ні виконання російського законодавства в Криму і Севастополі, ні передання кримчан до судів у Росії. ЄС очікує, що Росія скасує ці рішення і негайно звільнить усіх незаконно затриманих українців”, – йдеться в заяві. 

Також у ЄС нагадали, що всі випадки порушень прав людини в Криму, зокрема насильницькі викрадення та тортури, мають розслідувати належним чином. 

Нагадаємо, що 12 листопада Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до ув’язнення шістьох фігурантів ялтинської справи “Хізб ут-Тахрір”. Найбільший строк дістали Муслім Алієв та Інвер Бекіров: їх засудили до 19 та 18 років ув’язнення відповідно. Еміра-Усеїна Куку та Вадима Сірука суд відправив до колонії на 12 років, Арсен Джеппаров отримав сім років в’язниці, а Рефат Алімов – вісім років.

Міністерство закордонних справ України назвало ганебним та висловило протест проти вироку, а правозахисники виступили із закликом припинити переслідування мусульман і кримськотатарських активістів у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter