Політв’язня Куку відправили до колонії на 12 років

Дата: 12 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до ув’язнення шістьох фігурантів ялтинської справи “Хізб ут-Тахрір” і Після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі та участі в забороненій на території РФ організації “Хізб ут-Тахрір”..

Про це повідомляють активісти “Кримської солідарності”.

Найбільший строк дістали Муслім Алієв та Інвер Бекіров: їх засудили до 19 та 18 років ув’язнення відповідно. Еміра-Усеїна Куку та Вадима Сірука суд відправив до колонії на 12 років, Арсен Джеппаров отримав сім років в’язниці, а Рефат Алімов – вісім років.

До будівлі суду приїхали понад сотню людей, аби підтримати незаконно засуджених кримчан. На засіданні, як повідомляють журналісти, також були присутні представники неурядової організації Amnesty International і генконсул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський.

За словами адвокатів, протягом усього слідства обвинувачення не подало жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства. Фактично заарештованих кримських татар звинуватили і засудили до різних термінів у колонії суворого режиму лише на підставі того, що вони відвідували релігійні збори, читали релігійну літературу та обговорювали соціально-політичні теми.

Нагадаємо, у своєму останньому слові засуджений Емір-Усеїн Куку закликав Росію припинити репресії за національною ознакою в Криму та негайно звільнити всіх політичних в’язнів, яких незаконно тримають на півострові та в РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter