ЄС продовжить “кримський пакет” санкцій проти Росії ще на рік – посол

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Європейський Союз на ще один рік продовжить заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова.

Про це повідомив постійний представник України при Європейському Союзі Микола Точицький на своїй сторінці в мережі Twitter.

“Єдність і солідарність ЄС знищили відчайдушні зусилля Росії використати COVID-19 для скасування санкцій, запроваджених щодо РФ за тривалу агресію проти України. “Кримський пакет” санкцій буде продовжений ще на один рік. Вдячні нашим партнерам з ЄС за їхню непохитну підтримку України”, – написав він. 

Санкції означають, що європейцям або зареєстрованим у ЄС компаніям заборонено купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги. Для них також унеможливлено туристичні послуги. Зокрема, європейські круїзні кораблі не можуть зв’язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

Окрім цього, забороняється експорт певних товарів і технологій кримським компаніям та використання цих товарів і технологій у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики, зокрема для дослідження, розвідки й видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів. Заборона також діє на забезпечення технічною допомогою, посередницькими операціями, будівничими та інженерними послугами, що пов’язані з інфраструктурою в цих секторах.

Читайте також: Хто допомагає Путіну і Ко уникати санкцій. Список від громадських експертів

Раніше ZMINA повідомляла, що Росія адаптувалася до міжнародних санкцій, обходить їх, а її економіка зростає. Водночас українські експерти неодноразово наголошували, що Україна непрозоро та непрофесійно формує санкції проти Росії. Почасти в українські санкційні списки помилково потрапляють фізичні та юридичні особи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter