Україна в ООН заблокувала “коронавірусну” резолюцію, спрямовану на скасування санкцій проти Росії

Дата: 03 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Україна заблокувала проєкт резолюції Генеральної Асамблеї ООН “Декларація солідарності Об’єднаних Націй перед викликами, створеними коронавірусом-2019 (COVID-19)”, яку ініціювала Росія та яка передбачала скасування санкцій.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Щойно Україна першою з держав-членів ООН перервала процедуру умовчання щодо ініційованого Росією проекту резолюції…

Опубліковано Dmytro Kuleba Четвер, 2 квітня 2020 р.

За словами міністра, запуск процесу скасування міжнародних санкцій РФ замаскувала під шляхетною назвою документа. 

“Ніщо не заважає співробітництву держав для боротьби з коронавірусом і подолання його наслідків. На цьому тлі намагання зловживати гуманітарними цілями, щоб підкласти міну під міжнародні санкції, застосовані у відповідь на грубі порушення міжнародного права, у тому числі під санкції за російську агресію проти України, є очевидною маніпуляцією Росії”, – розповів Кулеба. 

Очільник МЗС наголосив, що Україна підтримує кожне міжнародне зусилля, спрямоване на боротьбу з коронавірусом, зокрема резолюцію ООН на цю тему, що не містить маніпуляцій, і користується підтримкою абсолютної більшості держав-членів ООН.

“Російська резолюція не буде ухвалена. Ми і надалі блокуватимемо зусилля Росії зруйнувати санкційний режим”, – запевнив він.

Нагадаємо, що нещодавно президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік санкції проти Росії, запроваджені через ситуацію в Україні, зокрема окупацію Криму, назвавши дії РФ надзвичайною загрозою нацбезпеці і зовнішній політиці США.

Відомо, що Україна, США та ЄС наразі запровадили санкції стосовно 1 270 підприємств, політичних та мілітарних організацій через російську агресію проти України. Водночас, на думку експертів, Україна непрозоро та непрофесійно формує санкції проти Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter