Виправити дані про місце проживання тепер можна за кілька кліків у “Дії”

Дата: 26 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації запустило нову послугу в застосунку “Дія”, яка дозволяє виправляти дані про задеклароване місце проживання.

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Фото: NewsWall

“Запускаємо новий сервіс на порталі “Дія”. Виправляйте дані про задеклароване місце проживання в реєстрі за кілька кліків”, – йдеться в повідомленні.

Цей сервіс стане в пригоді, якщо:

  • у разі замовлення витягу про місце проживання була допущена помилка;
  • ваші або дитячі дані у витягу є неактуальними;
  • у вашому паспорті в “Дії” відсутнє місце проживання, хоча ви зареєстровані;
  • у цифровому паспорті вказана неправильна дата реєстрації.

“Витяг про місце проживання знадобиться при одруженні, відкритті рахунку в банку, влаштуванні дитини в садочок, працевлаштуванні та в інших життєвих ситуаціях. Тож дані в ньому мають бути завжди актуальними”, – додали в пресслужбі.

Актуалізація даних у Реєстрі територіальної громади можлива по всій Україні, за винятком Одеси, Миколаєва та деяких громад на тимчасово окупованих територіях і в зоні бойових дій.

Нагадаємо, що змінювати місце проживання онлайн можна було й раніше, утім не було можливості виправляти помилки в даних. Послугою могли скористуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку.

Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Якщо один з батьків прагне змінити місце проживання своєї дитини, він має отримати дозвіл другого з батьків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter