Виправдали британського ексміністра, якого звинувачували в домаганнях

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Британська поліція не знайшла доказів сексуальних домагань та зґвалтування, які закидали депутату парламенту від консерваторів та колишньому міністру. 

Про це повідомляє BBC.

51-річного депутата парламенту, ім’я якого досі так і не назвали, звинуватила в домаганнях та зґвалтуванні колега. Жінка стверджувала виданню Sunday Times, що інциденти сталися між липнем 2019 та січнем 2020 року в трьох різних районах Лондона. Чоловік нібито напав на неї, змусив займатися сексом та залишив жертву настільки травмованою, що їй довелося лягти в лікарню.

Спочатку парламентаря затримали, однак згодом відпустили під заставу. Поліцейські, які проводили розслідування, повідомили, що не знайшли доказів того, що колишній міністр вчиняв насильницькі дії. 

Нагадаємо, що, за даними Єврокомісії, понад половину жінок у ЄС зазнавали сексуальних домагань. Наразі лише вісім європейських держав – Великобританія, Ірландія, Бельгія, Кіпр, Люксембург, Ісландія, Німеччина та Швеція – мають згадування про згоду на секс у своїх законодавствах.

Минулого року міжнародна правозахисна організація Amnesty Inrenational розповіла, що в Данії – одній із шести країн Європи, які досягли ґендерної рівності, – досі існує “поширена культура зґвалтування” та “ендемічна безкарність для ґвалтівників”. Нещодавно через звинувачення в домаганнях у відставку подав мер столиці країни Копенгагена Франк Єнсен.

В Україні ситуація з домаганнями, як показують дослідження, також є кричущою. Два роки тому 13% опитаних розповідали, що особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. 

Фотографія обкладинки: Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter