Понад половину жінок у ЄС зазнавали сексуальних домагань

Дата: 06 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У Європейському Союзі 33% жінок стикались із фізичним або сексуальним насильством, а 55% зазнавали сексуальних домагань.

Про це повідомили в Єврокомісії. 

 
За словами президентки Європейської комісії Урсули фон дер Леєн, ґендерна рівність є ключовим принципом ЄС, але вона ще не перетворилася на реальність. 

“У бізнесі, у політиці та в суспільстві загалом ми зможемо повністю використати наш потенціал, якщо будемо реалізовувати всі наші таланти та різноманітність. Використання лише половини населення, половини ідей та половини енергії не є доброю справою. За допомогою нашої Стратегії ґендерної рівності ми зможемо досягти більшого та швидшого прогресу в розвитку рівності між чоловіками і жінками”, – зазначила вона.

У Єврокомісії наголосили, що жодна держава-член ЄС досі не досягла рівності між жінками та чоловіками. Водночас прогрес у цьому питанні є повільним, тоді як ґендерний розрив зберігається у сфері зайнятості, оплати праці, догляду та пенсій.

Задля подолання цих проблем Європейська комісія презентувала свою стратегію забезпечення рівності між жінками та чоловіками в Європі, розраховану на 2020–2025 роки. Документ містить пакет заходів, яких вживатимуть протягом наступних п’яти років під наглядом Єврокомісара з питань рівності Гелени Даллі.

Як відомо, на початку цього року Україна на шість позицій піднялась у глобальному рейтингу ґендерної рівності й опинилися на 59-му місці в списку зі 149 країн. Експерти стверджують, що найбільша нерівність чоловіків та жінок у 2019 році, зокрема й в Україні, спостерігається у сфері політичної участі. Другий за величиною розрив стосується економічної участі та можливостей. Його подолано лише на 58%. 

Нагадаємо, що, за підрахунками соціологів, 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Водночас 40% жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки (76% проти 4% чоловіків), не зверталися по допомогу до когось, хто б міг вжити заходів щодо порушника. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter