Викрили постачальників та військових посадовців, які домовилися про постачання неякісних аптечок на майже 60 мільйонів гривень

Дата: 12 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозри за постачання неякісних військових аптечок колишньому начальнику одного з військових навчальних центрів, начальнику медичної служби цього центру та восьми приватним підприємцям. 

Про це розповіли в ДБР. 

Начальник центру та підприємці уклали договори на постачання понад 30 тисяч аптечок. Водночас військові посадовці не проконтролювали якість постачених товарів.

Згодом експертиза підтвердила, що аптечки не відповідають встановленим нормам, не мають належних компонентів, а ті, що були, виявилися неякісними. 

Санкція статей, що закидають начальнику центру та медичної частини, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років. Підприємцям загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, що за час, поки триває повномасштабне російське вторгнення, волонтери не раз закликали воєнне керівництво України звернути увагу на проблеми тактичної медицини. 

Цього року бойовим медикам дозволили використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter