Викликають до суду активіста, який наклеїв банер “useless” на автівки ООН через відсутність реакції на підрив Каховської ГЕС

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Фотографа Йосипа Гусака, який наклеїв банер “useless” на автівки ООН у Києві через відсутність реакції  на підрив дамби Каховської ГЕС, викликають до суду у справі про адміністративне правопорушення.

Про це активіст повідомив у своєму твіттері.

Фото: Йосип Гусак

Так, фотограф Йосип Гусак наклеїв наліпки зі словом “useless” (“марні”) на позашляховики ООН і ВООЗ. Відповідні фото він опублікував в інстаграмі.

“Вчора в Україні Росія спричинила найбільшу техногенну катастрофу останніх десятиліть. Сотні людей залишилися без житла, всім їм потрібна допомога та евакуація. Готові до бездоріжжя позашляховики ООН та ВООЗ стоять на одній з парковок Києва”, – написав фотограф.

Акцію також підтримали в глобальній ініціативі з підтримки України United24.

“ООН може сказати, що це зробили українці, але українці можуть сказати, що це зробили самі ООН. Тому що це світ, у якому ми живемо”, – заявили в організації.

За словами Гусака, йому загрожує адміністративна відповідальність за статтею 173 КУпАП “дрібне хуліганство”, зокрема “поширення неправдивих чуток”.

Нагадаємо, російські військові вранці 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Під водою опинилася низка населених пунктів Херсонщини, де затопило кілька тисяч будинків.

Україна вимагає від ООН визнати підрив Каховської ГЕС екоцидом та геноцидом українців. Також Україна звернулася до Міжнародного кримінального суду щодо підриву ГЕС, а представники суду вже побували в затоплених Херсоні та Антонівці. 

Водночас уряд Російської Федерації не дозволив представникам ООН потрапити на окуповане росіянами лівобережжя Херсонської області, яке постраждало під час підриву Каховської ГЕС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter