Викладача академії Сагайдачного у Львові підозрюють у знущаннях з курсантів

Дата: 11 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Про підозру в застосуванні військовим насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану, повідомили начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Про це розповіли в ДБР. 

Детективи кажуть, що офіцер понад рік бив та принижував курсантів, намагаючись “навчити” їх дисципліни та порядку.

Це відбувалося на території академії у Львові та в казармах в одному із сіл області. Про такі “виховні методи” стало відомо в березні поточного року, кажуть правоохоронці. 

“Задокументовано застосування сили щодо чотирьох курсантів, яких викладач бив по голові та в різні частини тіла. Він завдавав ударів не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Невдоволення офіцера могли викликати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння”, – розповідають у ДБР. 

Хоч імені підозрюваного не називають, але деталі справи збігаються з деталями розповіді курсанта академії Олександра Поповича, який скаржився на позастатутні відносини в закладі від Артура Антоніва.

Досудове розслідування в провадженні триває. Суд уже відправив підозрюваного під варту з правом внести заставу в понад 900 тисяч гривень. Якщо його визнають винним, то він може вирушити до в’язниці на строк до 12 років.

Нагадаємо, понад половину українських чоловіків вважають, що небезпека фізичного насильства загрожує їм у закритих чоловічих середовищах, наприклад в інтернатах, військових училищах або армії. Серед можливих причин такої поведінки чоловіків щодо інших чоловіків опитані назвали бажання здаватися “крутим” та самостверджуватися в такий спосіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter