В’язниця загрожує росіянину, який торік у Бучі стріляв у цивільного та знущався над ним з іншими солдатами

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні законів та звичаїв війни повідомили сержанту, інструктору військової частини 36 окремої мотострілкової бригади збройних сил РФ. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: ОГП та СБУ

Особу підозрюваного в ОГП не розкривають, але есбівці, які вели слідство, назвали його ім’я – це 35-річний Максим Біленко, мешканець міста Борзя Забайкальського краю Далекосхідного федерального округу РФ. Російський сержант має позивний “Командир”.

Торік у березні в Бучі підозрюваний вистрелив зі стрілецької зброї в мирного мешканця. Постраждалий оглядав пошкоджену автівку на вулиці  Жовтневій. 

Біленко, як вважають слідчі, не тільки вистрілив у цивільного, але й разом з іншими окупантами почав вихвалятися своїм вчинком і принижувати його. 

Врятувало чоловіка те, що за ситуацією споглядала сусідка, тож через деякий час йому надали медичну допомогу. 

Підозру Біленку оголосили заочно. Якщо суд визнає його винним, то він може потрапити за ґрати на строк від восьми до дванадцяти років. Також росіянина готуються оголосити у міжнародний розшук. 

Нагадаємо, що судитимуть російського військового, який торік у Бучі розстріляв батька з сином на велосипедах. Вони їхали по гуманітарну допомогу, бо на той час у будинку родини майже два тижні не було газу, світла та води. Хлопець після нападу зміг вижити. 

Експерти ООН виявили закономірність нападів російських військових на цивільних у Київській, Харківській та Сумській областях. 

Пов’язує усі ці напади те, що жертви знаходились у дорозі, аби задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “Діти” на вікнах.

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter