У США заарештували усіх чотирьох поліцейських, причетних до смерті Флойда

Дата: 04 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура американського штату Міннесота висунула звинувачення ще трьом поліцейським, яких вважають причетними до смерті афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє The New York Times.

За звинуваченням у вбивстві чоловіка спочатку заарештували лише Дерека Чавена, який тиснув на шию Флойда майже дев’ять хвилин 

Після інциденту, що призвів до масових протестів у країні, поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, спочатку відсторонили від роботи, а потім звільнили. Однак за звинуваченням у вбивстві чоловіка спочатку заарештували лише одного з них. 

Наразі 37-річного Томаса Лейна, 26-річного Александра Куенга і 34-річного Ту Тао звинувачують у пособництві й підбурюванні до ненавмисного вбивства. Дереку Чавену, якого спочатку звинувачували у вбивстві з необережності, змінили статтю звинувачення. Тепер його звинувачують у вбивстві без наміру, за що чоловік може дістати 40 років в’язниці. 

За даними видання Reuters, усіх чотирьох поліцейських заарештували.

Дерек Чавен, Ту Тао, Томас Лейн та Олександр Куенг (за годинниковою стрілкою зверху ліворуч)

Притягнення до відповідальності за вбивство Флойда було однією з вимог протестувальників. Так, петиція з вимогою покарати поліцейських, яку створила 15-річна жителька штату Орегон на ім’я Келлен, уже зібрала 15 мільйонів підписів на платформі Change.org. 

Нагадаємо, що масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Як видно на записах, що швидко поширилися мережею, один з поліцейських майже дев’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter