ВРП звинуватили в ігноруванні доказів правоохоронців у справі ОАСК

Дата: 03 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя проігнорувала факти слідства в справі про зловживання суддів Окружного адміністративного суду Києва.

З такою заявою виступили в НАБУ.

❗️ВРП знехтувала фактами слідства, ухваливши рішення на захист викритих на зловживаннях суддів ОАСК.Аргументи, які…

Опубліковано НАБУ Четвер, 3 вересня 2020 р.

Аргументи, які ВРП використала, ставши на захист суддів ОАСК, на думку НАБУ, є надуманими й можуть свідчити про наявність зв’язків з фігурантами оприлюднених Національним бюро аудіодоказів у провадженні. Детективи нагадали, що повідомили про підозру всім фігурантам справи в межах закону, та вкотре наголосили, що суддів попередили про наміри слідства. 

“ВРП проігнорувала ці очевидні факти, заявивши про відсутність доказів належного вручення підозр чотирьом суддям ОАСК. При цьому, всупереч своїй же позиції, Вища рада правосуддя визнала належним вручення повідомлення про підозру одному із суддів, хоча він отримав таке повідомлення в аналогічний спосіб, як і інші судді ОАСК, які переховувалися від слідства”, – розповіли правоохоронці. 

НАБУ також звинуватило Вищу раду правосуддя в публікації неправдивої інформації щодо нібито ненадання доказів під час розгляду питання. 

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Нещодавно Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter