Вранці окупанти вчергове вдарили по Херсону: внаслідок обстрілу загинули чоловік та жінка

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

5 жовтня, у четвер, російські військові з тимчасово окупованої території обстріляли середмістя Херсона. Через це загинули двоє цивільних – чоловік та жінка. 

Про це повідомляють начальник Херсонської МВА Роман Мрочко та Херсонська обласна прокуратура.

Артилерійський обстріл стався близько 09:30. 

Під прицільний вогонь окупантів потрапили житлові будинки, а також нежитлові приміщення. У результаті цього загинули двоє цивільних людей – чоловік і жінка, яким було близько 50–55 років. Вони під час обстрілу перебували на вулиці.

Дані щодо травмованих та поранених уточнюються.

Фото: поліція Херсонської області

Російська армія обстрілювала з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації та БпЛА Херсонський і Бериславський райони, Херсон та передмістя і впродовж минулої доби. 

З авіації окупанти скинули керовані бомби на Миколаївку та Ольгівку. Через потужні вибухи у Миколаївці частково зруйнована школа та приватні будинки, в Ольгівці – пошкоджені щонайменше 4 житлових будинки.

Фото: поліція Херсонської області

У Інгульці внаслідок обстрілів пошкоджені автомобілі та гаражі.

На місцях подій працювали всі профільні служби, які збирали докази російської агресії та ліквідовували наслідки обстрілів. 4 жовтня поліція відкрила 24 кримінальних провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 4 жовтня вдень російські військові обстріляли село Садове Херсонської області. Внаслідок цього поранення отримав 65-річний місцевий чоловік. Чоловіка з вибуховою травмою та осколковим переломом кістки плеча ушпиталили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter