Впродовж минулої доби через обстріли військ РФ на Сумщині, Донеччині та Херсонщині загинули четверо людей

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Впродовж доби 2 вересня російські окупанти атакували десять областей України. На Сумщині унаслідок артилерійського обстрілу міста Середина-Буда був убитий поліцейський. На Донеччині через авіаційний удар по місту Вугледар загинули двоє цивільних. Також один мирний мешканець загинув унаслідок авіаудару по селу Одрадокам’янка на Херсонщині.

Про це повідомили голови місцевих ОВА Олександр Прокудін, Павло Кириленко та Володимир Артюх.

Наслідки обстрілів Сумщини росіянами

На Сумщині місто Середина-Буда росіяни обстріляли з мінометів, унаслідок чого отримали поранення двоє енергетиків, пошкоджено приміщення Будинку культури, автомобіль.

“Також росіяни вдарили з артилерії, унаслідок чого отримали поранення 4 цивільні особи, одна людина загинула. Пошкоджено 2 приватних домоволодіння, автомобіль. Крім того, по м. Середина-Буда здійснено обстріл БпЛА, унаслідок чого пошкоджено приміщення колишнього комунального підприємства – ЖЕКу”, – йдеться у повідомленні.

Наслідки обстрілів Донеччини військами РФ

На Донеччині російські окупаційні війська здійснили 1332 обстріли по лінії зіткнення.

2 вересня росіяни завдали авіаудару по Вугледару. В епіцентрі влучань опинилась житлова забудова. Унаслідок вибуху в одній з багатоповерхівок загинули 43-річний чоловік та його 42-річна дружина. 

19-річна донька подружжя та ще одна місцева жителька 53 років зазнали поранень. З мінно-вибуховими травмами, контузіями та забоями тіла їх доставили до медичного закладу.

Наслідки обстрілів Херсонщини військами РФ

Також за минулу добу війська РФ здійснили 79 обстрілів Херсонщини, випустивши 510 снарядів, з них по Херсону 4 обстріли (14 снарядів).

Окупанти поцілили у райони 30 населених пунктів області; релігійну споруду в місті Херсоні. Внаслідок нічних обстрілів міста Херсон постраждала 69-річна жінка. У неї мінно-вибухова травма, поранення обличчя та гостра реакція на стрес. Медики надали постраждалій допомогу на місці. Також травмований чоловік 49 років. Його госпіталізували до медзакладу з уламковим пораненням грудної клітини та мінно-вибуховою травмою.

Після полудня окупанти випустили керовані авіабомби по Одрадокам’янці Бериславського району. Через удар пошкоджено низку будинків у селі. 43-річний чоловік отримав травми, несумісні з життям. Ще одного 42-річного чоловіка госпіталізували у тяжкому стані. Зараз медики борються за його життя. Також постраждав 57-річний чоловік. У нього множинні уламкові поранення. У Білозерці внаслідок прямого попадання ворожого снаряда в будинок поранення отримав 68-річний чоловік. Загалом через російську агресію на Херсонщині одна людина загинула, 6 дістали поранення.

Нагадаємо, 1 вересня російські окупанти вбили чотирьох та поранили шістьох людей у Херсонській, Харківській та Донецькій областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter