Впродовж минулої доби внаслідок російських обстрілів Херсонщини, Харківщини та Донеччини загинули четверо українців

Дата: 02 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

1 вересня, у пʼятницю, російські окупанти вбили чотирьох та поранили шістьох людей у Херсонській, Харківській та Донецькій областях.

Про це повідомили очільники тамтешніх ОВА – Олександр Прокудін, Олег Синєгубов та Павло Кириленко.

Фото: Павло Кириленко

Донеччина. За минулу добу росіяни вбили одного жителя Донеччини – у селі Шевченко.

Ще троє людини в області – у Красногорівці, Кураховому та Нетайловому – дістали поранення.

Фото: Павло Кириленко

Загалом з початку повномасштабної війни у Донецькій області загинули 1677 людей, а поранення дістали – 4064. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Харківщина. Російські окупанти протягом минулої доби з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали цивільне населення Харківського, Чугуївського, Куʼянського та Ізюмського районів.

Через обстріл села Вовчанські Хутори Чугуївського району пошкоджений приватний житловий будинок, загинув 60-річний чоловік.

Фото: Поліція Харківської області

У місті Вовчанськ внаслідок артилерійського обстрілу зазнала поранень 73-річна жінка. Її госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Херсонщина. Тим часом по Херсонській області росіяни вдарили 59 разів, випустивши 212 снарядів з мінометів, артилерії, танків,  “Градів”, БПЛА та авіації.

Фото: Поліція Херсонської області

Через російську агресію двоє людей загинули, ще двоє – травмувалися.

Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; територію агропідприємства у Херсонському районі.

Нагадаємо, що за добу 31 серпня російські військові вбили двох жителів Донецької та Херсонської областей. Загалом того дня російські війська обстріляли територію 10 областей України, атакувавши 131 населений пункт та 88 об’єктів інфраструктури. Гатили росіяни з гранатометів, мінометів, танків, артилерії, РСЗВ, а також використовували тактичну авіацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter