Впродовж 2023 року з України за кордон на лікування евакуювали понад 1800 цивільних, які постраждали від війни

Дата: 28 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

1815 пацієнтів з України впродовж поточного року евакуювали до закордонних закладів охорони здоров’я.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Джерело: МОЗ

“Протягом 2023 року до закордонних медичних закладів охорони здоров’я було евакуйовано 1815 українських пацієнтів”, – йдеться в повідомленні.

Як поінформували в МОЗ, цьогоріч українських пацієнтів прийняли на лікування у 30 країнах світу, серед яких країни Європи, США, Мексика та Японія.

Найбільше пацієнтів у 2023 році прийняли Німеччина – 423, Норвегія – 207, Польща – 178.

За даними МОЗ, переважна більшість осіб, які скористалися програмою медичної евакуації цьогоріч, це пацієнти, які потребували високоспеціалізованого лікування, люди, у яких був запит на отримання реабілітації, та у виняткових випадках – пацієнти, які поїхали для отримання протезування.

Нагадаємо, за час повномасштабної війни МОЗ у співпраці з Єврокомісією та партнерами організував понад 200 евакуаційних рейсів для постраждалих від війни українців, які потребують спеціалізованого лікування. Загалом за понад півтора року дії механізму медичної евакуації (MedEvac) евакуювали понад 4100 пацієнтів.

Раніше ZMINA повідомляла, що за півтора року військової агресії РФ проти України в межах співпраці МОЗ із Єврокомісією, ВООЗ, урядами Польщі й інших країн на лікування до закордонних клінік евакуювали понад 1300 українських дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter