Впали в яму в торговому центрі: люди з інвалідністю вісім місяців не можуть отримати компенсацію

Дата: 23 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Взимку Оксана та Андрій, які мають порушення зору, приїхали за покупками в торговий центр, але навіть не встигли піднятися на другий поверх, бо впали в глибоку яму. Інцидент зафіксували правоохоронці, однак згодом справу закрили, а ТРЦ відшкодовувати компенсацію відмовляється.

Про це повідомили Андрій Панасюк та Оксана Морозова у коментарі 11 каналу. 

Фото: 11 канал

“Ми підійшли до ескалатора, але неочікувано впали в яму. Люди, які знаходилися в торговому центрі, допомогли нас витягнути”, – пояснив Андрій.

Виявилося, що ескалатор не працював, а технічний відсік був відкритий. Оксана та Андрій стверджують, що не побачили яму через погане освітлення та відсутність будь-якої огорожі. 

Від падіння з двометрової висоти хлопець втратив зуб, дівчина відбулася переляком. Їх обох забрала швидка, медики засвідчили легкі тілесні ушкодження. 

Першочергове лікування вже коштувало парі 625 гривень. Наразі Андрієві треба робити новий зуб, а це коштуватиме щонайменше 20 тисяч гривень.

“Ми хочемо, щоб нам відшкодували гроші за лікування, подальше обстеження та вставлення зуба”, – каже Оксана.

Адвокатка Світлана Торопчина-Агалакова зазначила, що вона пропонувала ТРЦ відшкодувати збитки у досудовому порядку. Офіційної відповіді вона не отримала, а під час неофіційної комунікації торговий центр відмовився сплачувати компенсацію. 

Правоохоронці зафіксували інцидент на місці події та відкрили провадження. Але далі цього справа не просунулася.

Фото: 11 канал

Журналісти 11 каналу надіслали запит до правоохоронних органів і зʼясувалося, що справу закрили ще в січні “за відсутністю складу злочину”. 

Адвокатка пари переконана, що вони зможуть виграти справу в суді. А Оксана та Андрій кажуть, що прагнуть навчити ТРЦ відповідати за безпеку своїх клієнтів. 

Нагадаємо, у британському аеропорту Гатвік співробітники забули допомогти вийти пасажирці з інвалідністю, яка була змушена залишитися в літаку на понад півтори години після його приземлення. Вікторії Брігнелл, повністю паралізованій від шиї та нижче, спочатку сказали, що їй допоможуть вийти з літака протягом 50 хвилин. Аеропорт Гатвік заявив, що проведе розслідування ситуації з Вікторією Брігнелл, і перепросив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter