У Британії персонал аеропорту забув вивести пасажирку з інвалідністю з літака, вона чекала півтори години

Дата: 06 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У британському аеропорту Гатвік співробітники забули допомогти вийти пасажирці з інвалідністю, яка була змушена залишитися в літаку на понад півтори години після його приземлення. Вікторії Брігнелл, повністю паралізованій від шиї та нижче, спочатку сказали, що їй допоможуть вийти з літака протягом 50 хвилин.

Про інцидент повідомила її подруга, Соня Содха, опублікувавши у твіттері фотографію Брігнелл у літаку.

Фото: Sonia Sodha

“Я замовила допомогу за три місяці наперед, я нагадала їм два тижні тому, але так і не отримала послугу, яку мала отримати. Зрештою я застрягла в літаку на годину і 35 хвилин, чекаючи, поки співробітники аеропорту прибудуть, щоб допомогти мені”, – розповіла Брігнелл.

Вона також пояснила, що для того, щоб зійти з літака, їй потрібно, аби дві людини підійняли її із сидіння літака та пересадили у вузьке крісло колісне, яке створене спеціально, щоб пересуватися проходом літака. Після цього Брігнелл треба пересадити в її крісло, яке очікує ззовні.  

“Мій візок прибув швидко, але люди, які мали допомогти мені зійти з літака, не з’явилися. Вони були зайняті в іншому місці”, – додала вона.

Британська паралімпійська чемпіонка баронеса Танні Грей-Томпсон розповіла, що нещодавно також пережила подібний досвід.

“Я летіла до Берліна, літак запізнився на дві з половиною години, але, коли я прочекала понад пів години на борту, мені так і не змогли дати жодної чіткої інформації, коли приїде допомога. Мій візок був біля виходу на посадку, тому я вирішила опуститися на підлогу й самостійно вийти з літака”, – каже вона.

Кореспондент BBC з питань безпеки Френк Гарднер, який користується кріслом колісним, каже, що такі ситуації стають звичним явищем.

“Аеропорти, здається, повертаються в минуле. Рівень інвестицій та зусиль, які витрачають на заробіток у цих аеропортах, значно перевищує зусилля та гроші, які необхідно витратити на те, щоб пасажири з інвалідністю мали змогу вийти з літака одночасно з усіма іншими”, – ділиться він.

Аеропорт Гатвік заявив, що проведе розслідування ситуації з Вікторією Брігнелл, і перепросив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter