Восени цього року у Кишиневі до місцевих шкіл підуть навчатися близько двох сотень українських біженців

Дата: 04 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Молдові мерія Кишинева оголосила, що восени 2024 року до місцевих шкіл підуть навчатися 197 першокласників з родин українських біженців. Більшість батьків обрали для дітей російськомовні школи.

Про це пише видання NewsMaker.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як повідомляють у мерії, сім українських дітей обрали школи з викладанням румунською мовою, 31 – українською, 159 — російською. 

Зазначається, що найбільшу кількість – 50  заявок подали діти-біженці на зарахування до гімназії імені Тараса Шевченка у столичному секторі Ришканівки.

Як раніше повідомило Міністерство освіти країни, у 2024 році в гімназії відкриють більше класів із викладанням українською та румунською мовами. Планують залучити педагогів з-поміж українських біженців та місцевих викладачів, які володіють українською. Крім того, для вчителів проводитимуть тренінги, а для учнів – культурні заходи для покращення мовних навичок.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на липень 2024 року в Молдові було офіційно відомо про понад 123 тисячі українців, які виїхали через повномасштабне російське вторгнення.

Нагадаємо, у лютому поточного року влада Молдови заявляла, що в 14 населених пунктах країни працюватимуть фахівці, які відповідатимуть за соціальну інтеграцію українських біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter