У Молдові створять підрозділи, які допомагатимуть інтегруватися біженцям з України

Дата: 06 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У 14 населених пунктах Молдови працюватимуть фахівці, які відповідатимуть за соціальну інтеграцію українських біженців.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

Джерело: Newsmaker

Фахівці працюватимуть у меріях Бєльців, Кагула, Унгені та інших містах і селах. Пізніше Конгрес місцевої влади Молдови розробить рекомендації, як створювати такі підрозділи в інших населених пунктах, зазначили в пресслужбі.

“Нові співробітники працюватимуть у 14 населених пунктах, що входять до ініціативи “Мери за зростання” (M4EG), що фінансується ЄС і ПРООН”, – заявили в пресслужбі делегації ЄС у Молдові.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), від початку повномасштабної війни в Україні Молдова прийняла понад 958 тисяч українців. Зараз у республіці перебувають 113 тисяч українських громадян.

За даними Нацагентства зайнятості населення, з березня 2022 року і до сьогодні в Молдові отримали роботу 1 292 українці. З них 897 жінок та 395 чоловіків. Більшість працює в Кишиневі (988), Гагаузії (52) та Бєльцях (61).

Нагадаємо, на початку січня поточного року влада Молдови в прикордонному місті Паланка закрила тимчасовий центр допомоги для українських біженців. Він діяв із 24 лютого 2022 року.

Раніше ZMINA повідомляла, що 19 жовтня Європейський Союз остаточно продовжив дію Директиви тимчасового захисту ЄС для біженців з України до березня 2025 року. Наявність тимчасового захисту не унеможливлює подання заяви на отримання статусу біженця чи інші форми захисту, доступні в країнах ЄС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter