На кордоні з Молдовою закрили тимчасовий центр допомоги біженцям з України

Дата: 07 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Влада Молдови у прикордонному місті Паланка закрила тимчасовий центр допомоги для українських біженців. Він діяв з 24 лютого 2022 року.

Про це повідомила молдовська Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій.

Фото: Молдовська Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій

“З 4 січня 2024 року припинив свою діяльність Центр тимчасового кризового управління в Паланці. Рішення прийнято після закінчення дії надзвичайного стану в Республіці Молдова”, – зазначили в інспекції.

Повідомляється, що імпровізований табір, призначений для напливу іноземних громадян, згортають. Працівники інспекції розбирають встановлену інфраструктуру: гігієнічні модулі, намети, технічне та електричне обладнання, які протягом двох років забезпечували розміщення біженців.

Фото: Молдовська Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій

“З перших днів після початку війни в Україні біженці отримали допомогу. Тут люди отримали житло, харчування, медичну допомогу та допомогу в процесі розміщення в Республіці Молдова“, – йдеться в повідомленні. 

Центр діяв з 24 лютого 2022 року, впродовж цього часу через нього пройшли 9258 біженців з України, загалом там розмістили 6229 людей.

Нагадаємо, що 19 жовтня Європейський Союз остаточно продовжив дію Директиви тимчасового захисту ЄС для біженців з України до березня 2025 року. Наявність тимчасового захисту не унеможливлює подання заяви на отримання статусу біженця чи інші форми захисту, доступні в країнах ЄС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter