У ВООЗ заявили про повсюдний голод в африканському Судані

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Африканський Судан охопив повсюдний голод, через це з країни масово мігрують мільйони людей.

Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Гебреїсус, пише ВВС.

Джерело: UNHCR / Modesta Ndubi

За його словами, голод у Судані майже всюди, ситуація в країні дуже тривожна.

“Масова міграція – там вона зараз найбільша у світі. І, звичайно, голод”, – наголосив він.

З країни мігрували вже 12 мільйонів людей, уточнив він.

Водночас Гебреїсус підкреслив, що увага світової спільноти до Судану була “справді низькою”, а фактором була расова належність.

Після початку громадянської війни між збройними силами Судану і воєнізованою організацією “Сили швидкого реагування” у квітні 2023 року загинули тисячі мирних людей. Станом на зараз половина населення країни – майже 25 мільйонів людей – потребує підтримки.

Але Судан не отримує “тієї уваги, на яку заслуговує”, як і більшість інших африканських країн, що живуть у війнах, вважає голова ВООЗ.

Він зазначив, що світ спрямував увагу на Україну після повномасштабного вторгнення Росії, ледве не забувши про африканські країни. За його словами, міжнародна спільнота не приділяє “рівної уваги життям чорних і білих”.

Посадовець закликав до розголосу ситуації в Судані, описуючи її як “трагедію”.

Нагадаємо, що 2021 року лідер армії Судану генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан і голова воєнізованої організації Rapid Support Forces (RSF) Мохамед Хамдан Дагало спільно влаштували державний переворот, але потім посварилися, внаслідок чого 2023 року в країні спалахнула громадянська війна.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що близько 55 мільйонів людей у країнах Центральної та Західної Африки цьогоріч матимуть проблеми з тим, щоб себе прогодувати. За даними ООН, за останні п’ять років кількість жителів Африки, які голодують у посушливі сезони, зросла в чотири рази.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter