Майже 55 мільйонів африканців можуть зіткнутися з проблемою голоду цього року

Дата: 13 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Близько 55 мільйонів людей у країнах Центральної та Західної Африки  цього річ матимуть проблеми з тим, щоб себе прогодувати. За даними ООН за останні 5 років кількість мешканців Африки, які голодують у посушливі сезони зросла у чотири рази.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: AP

“Зростання цін сприяло продовольчій кризі у Західній та Центральній Африці, де близько 55 мільйонів людей впродовж найближчих місяців матимуть проблеми із тим, аби прогодувати себе”, – інформує видання, посилаючись на попередження гуманітарних закладів ООН.

Через дефіцит продовольства 16,7 мільйона дітей віком до 5 років у Західній та Центральній Африці страждають від гострого недоїдання.

Серед найбільш постраждалих країн – Нігерія, Гана, Сьєрра-Леоне та Малі, де близько 2600 осіб у північних районах, ймовірно, зазнають катастрофічного голоду”, – пише Reuters.

За даними ООН, останні п’ять років кількість африканців, які голодують під час посушливого літнього сезону, зросла у чотири рази. Там відмічають, що економічні чинники, такі як високої інфляції та низького місцевого виробництва, окрім постійних збройних конфліктів у регіоні, стали основними причинами продовольчої кризи.

У ООН закликали сприяти місцевому виробництву та диверсифікації, аби допомогти здолати продовольчу кризу.

Нагадаємо, Виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі заявив, що світ зіткнувся з “глобальною надзвичайною ситуацією безпрецедентного масштабу”, коли близько 345 мільйонів людей можуть наблизитись до голодної смерті, з них 70 мільйонів – через війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter