Волонтерку Звіробій допитали та вручили їй підозру в погрозі вбивством Зеленському

Дата: 06 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань вручили підозру волонтерці Марусі Звіробій у погрозі вбивством президентові України Володимиру Зеленському, вчиненій у зв’язку з його державною діяльністю. 

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

У повідомленні на сайті ДБР не вказано імені підозрюваної, однак відомо, що йдеться саме про Звіробій. Слідчі вважають, що жінка, діючи за попередньою змовою з народним депутатом України, 26 жовтня 2019 року, перебуваючи у львівській кав’ярні, транслювала на фейсбуку та ютубі усні погрози вбивством Зеленському у зв’язку з його державною діяльністю.

Відомо, що Зеленський, який також був на допиті у слідчих, заявив, що особисто волонтерку не знає, але її погроз, за словами самої Звіробій, злякався. 

“Якби я хотіла тебе грохнуть, то я б тобі сказала: “Я тебе підірву”. Я б сказала як. Нехай знайдуть подібні речі, щоб я по телефону чи в переписці десь… Таких переписок не існує в природі. Немає жодної моєї прямої погрози Зеленському”, – сказала вона, вийшовши від правоохоронців. 

Вихід Марусі Звіробій з ДБРКартка для пожертв редакції ВБТ – 5169 3600 0683 7409 (Чорний В.В.)_____________________________?ДИВІТЬСЯ, ПІДПИСУЙТЕСЬ, КОМЕНТУЙТЕ:?ВБТ YouTube – https://bit.ly/2ZC9iJl?Д.К Telegram – https://t.me/korchynskiy?ВБТ Telegram – https://t.me/v_b_t

Опубліковано Всесвітньо-Броварське Телебачення Четвер, 6 лютого 2020 р.

Жінка також розповіла, що вимагає проведення спільного допиту з президентом, адже хоче подивитися йому в очі. 

Водночас Звіробій повідомила, що отримала підозру лише через погрози за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 346 ККУ, однак їй “шиють” підозри за погрози, повалення конституційного ладу і погрозу вбивством щодо президента. Адвокат Звіробій Андрій Писаренко пояснив, що справу кваліфікували як підготування злочину “за попередньою змовою групою осіб”. 

У ДБР заявили, що депутатка Софія Федина для вручення письмового повідомлення про підозру не з’явилась, однак була належним чином повідомленою. 

Нагадаємо, що наприкінці листопада слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук у волонтерки та доброволиці Марусі Звіробій. У день обшуку вона назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. Нещодавно Печерський районний суд Києва дозволив слідчим ДБР вилучити у двох телеканалів документи і записи в цій справі.

Як відомо, за час президентства Зеленського порушено щонайменше вже дві справи через нібито погрози вбивством очільникові держави. Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого також звинувачують у погрозі вбивством Зеленському.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter