Вночі росіяни вдарили по території поблизу Хмельницької АЕС, над якою торік уже літали ворожі ракети

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Під час атаки російських військових на Україну у ніч на 25 жовтня ворожий снаряд поцілив по території поблизу Хмельницької АЕС. 

Про це розповіли в Міненерго. 

Хмельницька АЕС. Фото: Енергоатом

Зранку 25 жовтня влада на Хмельниччині розповіла, що уламки збитого російського дрона впали на території об’єкта критичної інфраструктури, але не зазначали, якого саме.

Внаслідок вибуху пошкодило вікна в адміністративно-побутовому та лабораторно-побутовому корпусах на території неподалік АЕС. Через пошкодження ліній електропередач знеструмило 1 860 споживачів у містах Славута та Нетішин. 

Торік у квітні над територією Хмельницької АЕС вже пролітали дві крилаті ракети, випущені російськими військовими. Їх помітили над водоймою-охолоджувачем, і, ймовірно, росіяни випустили їх у бік Рівного або Здолбунова. 

Тоді в “Енергоатомі” казали, що російські військові ставлять світ під “загрозу чергової ядерної катастрофи”. Ситуацію з влучанням поблизу Хмельницької АЕС у підприємстві поки не коментували.

Нагадаємо, що російські снаряди пролітають повз різні українські АЕС не вперше. Торік у квітні камери спостереження Південноукраїнської АЕС зафіксували, як крилата ракета пролетіла над майданчиком станції. Випустили її росіяни по Миколаєву, ймовірно, з території Білорусі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter