Вночі окупанти атакували Київ: внаслідок падіння уламків цивільні дістали поранення

Дата: 13 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок атаки російських безпілотників на Київ у ніч проти 13 липня двоє людей дістали осколкові поранення, їх госпіталізували. Ще двоє – отруїлися продуктами горіння, проте від госпіталізації відмовилися.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Фото: ДСНС України

Падіння уламків збитих ворожих цілей зафіксували у 4 районах столиці.

За однією з адрес рятувальники ліквідовували пожежу на балконі 5 поверху 16-поверхового житлового будинку. Внаслідок цього двоє людей отруїлися продуктами горіння, але від госпіталізації вони відмовилися. Крім того, за цією ж адресою врятували та вивели на безпечну відстань одну людину.

За іншою адресою у 25-поверховому житловому будинку на рівні 25 поверху сталося пошкодження фасаду будівлі, обійшлося без загоряння. До прибуття рятувальників на місці виявили двох потерпілих з осколковими пораненнями, їх госпіталізували до медичного закладу.

Ще за однією адресою сталося загоряння в одноповерховій закинутій будівлі з розповсюдженням на дах на загальній площі 20 кв. м. Пожежу вогнеборці оперативно ліквідували.

Крім того, ліквідовували загоряння уламків на зеленій зоні прибудинкової території.

Посолка Британії Мелінда Сіммонс розповіла своїм підписникам у твіттері, що видалася “доволі неприємна ніч” – росіяни здійснили атаку на Київ безпілотниками та наслідки випали саме на той район, де вона перебуває, та сусідній.

“Не дивно, що було настільки гучно. Сьогодні вранці я вдячна українській протиповітряній обороні та моєму укриттю без вікон. Зараз час піти подихати свіжим повітрям”, – написала вона.

Вибухи чули й в інших містах – Запоріжжі, Кропивницькому та у Хмельницькому. Протиповітряна оборона України знищила усі 20 дронів Shahed, якими атакували окупанти, та 2 крилаті ракети “Калібр”.

Нагадаємо, що вночі 24 червня війська РФ здійснили восьму за місяць повітряну атаку на Київ. Уламки збитої ракети пошкодили 25-поверховий будинок у Солом’янському районі, загинули троє людей, ще 14 – отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter