Внаслідок вибуху у Енергодарі поранення отримав підозрюваний у колабораціонізмі “міський голова” Шевчик

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому місті Енергодар на Запоріжжі внаслідок вибуху поранення отримав призначений російськими військовими так званим очільником тамтешньої “народної ради”, депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Андрій Шевчик.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов

Фото: телеграм-канал energodar_ukr

Вибух пролунав вранці 22 травня у будинку на вулиці Курчатова. Там, як повідомляють місцеві телеграм-канали, нібито живе мати Шевчика.

Всі обставини події досі з’ясовують, однак, за словами Орлова, точно відомо, що поранення отримали сам Шевчик та його охоронці. Їх шпиталізували до лікарні з травмами різного ступеня важкості. За попередніми даними, під час вибуху ніхто з мешканців під’їзду не постраждав.

Фото: телеграм-канал energodar_ukr

“З цього можна зробити очевидний висновок, що чекали саме на колаборанта й ударили точно та прицільно”, – зауважує Орлов.

Шевчик є підозрюваним у справі щодо колабораційної діяльності. За даними правоохоронців, він добровільно погодився на співпрацю з росіянами й активно “забезпечує виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій”. До прикладу, причетний до призначення в Енергодарі “директором” місцевої гімназії електрика із ЗАЕС.

Від моменту захоплення міста російські військові в Енергодарі також встигли утворити так звану “народну міліцію”.

Шевчику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter