Внаслідок російських атак 8 липня в Україні загинули щонайменше 36 людей та 140 дістали поранення – ДСНС

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У результаті російських ракетних ударів по населених пунктах України в понеділок, 8 липня, загинули 36 людей. Також станом на 18:50 відомо про 140 поранених.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Фото: МВС України

“Загалом загинули 33 людини: 22 – місто Київ, 11 – Дніпропетровська область. Поранено 140 осіб: 74 – у столиці, 2 – у Київській області, 64 – у Дніпропетровській області”, – зазначено в повідомленні в телеграм-каналі.

Крім того, надзвичайникам вдалося врятувати 19 осіб, з них 11 – у Києві та 8 – у Дніпропетровській області.

До рятувальних робіт залучені 619 рятувальників і 132 одиниці техніки.

Згодом глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що 36 людей загинули, 140 – поранені.

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв’язку з російським масованим ракетним обстрілом.

Медіакомпанія Forbes вирахувала, що вартість російської масованої ракетної атаки на Україну 8 липня складає від 200 мільйонів до 250 мільйонів доларів.

Окупанти випустили по Україні 38 ракет різних типів, проте, як зазначає Forbes, з огляду на те, що точний розподіл ракет за типами залишається невідомим, видання оцінило загальну вартість залпу в межах від 200 мільйонів до 250 мільйонів доларів.

Водночас вартість знищених 30 ракет становить від 160 мільйонів до 200 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові запустили по Україні ракети та КАБи, а тривога лунала у багатьох регіонах.Частина боєприпасів полетіла на Київ, чим спричинила великі руйнування та смерті цивільних. 

Слідчі кваліфікували обстріл російськими військовими 8 липня дитячої лікарні “Охматдит” у Києві як воєнний злочин за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. Для удару російські військові використали ракету Х–101 – це стратегічна крилата ракета класу “повітря — земля” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Її розробило російське конструкторське бюро “Радуга”. 

Окрім цього, відомо про загиблих і поранених у Кривому Розі, Дніпрі та Покровську. У світі нову атаку російських військових назвали справжнім терором.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter